BLOG

Carnea de porc artificială ajunge în Asia

Postat in 30.09.2021 - 08:20 | Categorie: Articole

După „carnea” de vită... fără carne sau „carnea” de pui fără carne, start-up-ul american Impossible Foods trece la porcul pe bază de plante. În 22 septembrie 2021, compania specializată în producția de carne artificială și-a anunțat intrarea pe piața asiatică, unde va face concurență companiei Beyond Meat. Impossible Foods va comercializa steaks și cârnați de origine vegetală, începând din luna octombrie la Hong Kong și din noiembrie la Singapore.

Citeste mai mult

Ziua Porumbului de la Vezendiu - eveniment agricol esențial la începutul toamnei 2021

Postat in 24.09.2021 - 06:45 | Categorie: Articole

Promat Tășnad și partenerii săi, Agrotex Carei și Agroind Cauaceu au organizat, în data de 16 septembrie 2021, „Ziua Porumbului”, cel mai important eveniment de profil din nord-vestul țării, care s-a desfășurat în cadrul platformei demonstrative de la Vezendiu, județul Satu Mare. Și în acest an, evenimentul a reunit peste 600 fermieri din județele Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj și Maramureș, precum și 35 de parteneri reprezentând cei mai mari distribuitori și producători de semințe de porumb din țară și distribuitori de utilaje agricole. Scopul declarat al Promat Tășnad a fost acela de a prezenta recoltele și modul în care se comportă fiecare soi de porumb la tehnologiile intensive de cultură. Fermierii prezenți au avut ocazia să observe comportamentul unui număr de 120 hibrizi de porumb și să descopere noile soiuri, precum și tratamentele dedicate acestora și tehnologia aplicată în platforma coordonată de specialistul de la Promat Tășnad, inginerul Marian Coneac.

Citeste mai mult

Avansuri PAC mai consistente pentru agricultori

Postat in 30.08.2021 - 09:45 | Categorie: Articole

Comisia Europeană a adoptat în cursul lunii augist o măsură prin care autorizează agricultorii să primească avansuri mai consistente prin PAC, ținând cont de dificultățile legate de criza sanitară și de numeroasele anomalii climatice din acest an. Bruxelles a adoptat o măsură destinată că crească fluxul de lichidități către agricultori, oferindu-le acestora posibilitatea de a primi avansuri mai ridicate prin PAC. Astfel, statele membre sunt autorizate să acorde avansuri de până la 70% din plățile directe, față de 50% permise inițial, și până la 85% din plăți cu titlul de dezvoltare rurală, față de 75% cât se acordau înainte.

Citeste mai mult

Categorii blog