ARTICOL

Carnea de porc artificială ajunge în Asia

Postat in 30.09.2021 - 08:20 | Categorie: Articole | Vizualizari: 39

După „carnea” de vită... fără carne sau „carnea” de pui fără carne, start-up-ul american Impossible Foods trece la porcul pe bază de plante. În 22 septembrie 2021, compania specializată în producția de carne artificială și-a anunțat intrarea pe piața asiatică, unde va face concurență companiei Beyond Meat. Impossible Foods va comercializa steaks și cârnați de origine vegetală, începând din luna octombrie la Hong Kong și din noiembrie la Singapore.

Produsele sunt deja disponibile de o săptămână într-un restaurant asiatic din New York, înainte să fie comercializate la scară mare pe piața asiatică, ce reprezintă o provocare majoră pentru companiile care dezvoltă alternative la carne pe bază de plante. Încă din luna octombrie 2020, Beyond Meat, rivalul celor de la Impossible Foods în Statele Unite, a început comercializarea „porcului vegetal” în China, țară care este principalul consumator de carne de porc din lume. Potrivit estimărilor guvernului american, cca. 50 de milioane de tone urmează să fie consumate în anul 2021, ceea ce înseamnă aproape jumătate din producția mondială.

Pentru moment, Impossible Foods anunță că produsul său va fi disponibil în cca. 100 de restaurante din Hong Kong începând din 4 octombrie 2021, după care va pătrunde în diferite magazine din Singapore. Acesta va fi utilizat în special în rețetele de găluște, chifle sau paste. Compania oferă deja alternative la carnea de vită, disponibile în restaurante, supermarketuri sau pe internet. La începutul lunii septembrie, meniurile a aproximativ 150 de restaurante din SUA au început, de asemenea, să afișeze aripioare de pui de origine vegetală de la Impossible Foods.

Categorii blog