ARTICOL

Fuziune Certis Europe și Belchim Crop Protection

Postat in 28.03.2022 - 07:32 | Categorie: Articole | Vizualizari: 449

Mitsui and Co., Ltd. a anunțat în data de 24 martie 2022 nașterea noii companii Certis Belchim, rezultată din fuziunea filialei sale europene Certis Europe cu recenta sa achiziție Belchim Crop Protection. „Certis Belchim combină punctele forte ale celor două companii pentru a crea o nouă forță în protecția culturilor cu baze solide în Europa, platforme dinamice și în creștere în America de Nord și extinderea oportunităților cu parteneri din Africa, America de Sud și Asia,” indică noua organizație într-un comunicat de presă. „Această fuziune va fi susținută de un portofoliu larg și inovator de produse bazat pe cercetare și dezvoltare japoneză; produse proprietare achiziționate și dezvoltate intern; produsele grupului Mitsui AgriScience Group; parteneri strategici furnizori și o linie lider pe piață de produse biologice.”

Toți acționarii vechilor companii vor continua să participe în calitate de acționari ai Certis Belchim. Detalii despre pachetul de acțiuni din noua companie sunt următoarele: Mitsui AgriScience International S.A. (67%); Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15%), Nippon Soda (10%), Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%) și Kumiai Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

Mark Waltham, în prezent CEO al Certis Europe și Belchim Crop Protection, va fi numit CEO al Certis Belchim B.V., care își va păstra birourile și funcționalitățile din Utrecht, Țările de Jos, și Londerzeel, Belgia. „Certis Belchim este construit pe bazele a două companii creative și dinamice care s-au poziționat ca furnizori de soluții inovatoare de protecție a culturilor, susținute de cele mai bune cunoștințe tehnice și de produs și vom continua să construim pe aceste baze în Europa și nu numai. Sunt foarte încântat să conduc o echipă atât de capabilă. Suntem uniți în ambiția noastră de a ne ajuta clienții și furnizorii să dezvolte produse și programe inovatoare menite să protejeze în mod durabil culturile din întreaga lume; aceasta este esența „a crește împreună”, a declarat Mark Waltman, CEO Certis Belchim.

Categorii blog