ARTICOL

Japonezii de la Yokohama cumpără Trelleborg Wheel Systems

Postat in 31.03.2022 - 07:32 | Categorie: Articole | Vizualizari: 467

Trelleborg Wheel Systems trece în mâinile companiei japoneze Yokohama. Grupul a achiziționat și, prin urmare, își adaugă în portofoliu mărcile Trelleborg, Mitas, Maximo, Cultor și Interfit la oferta sa de anvelope. Constructorul japonez devine astfel unul dintre cei mai importanți producători de „off-road” din lume și, prin urmare, își întărește prezența pe piețele agricole, construcțiilor și mineritului. Sucursala numită Yokohama Off-Highway Tyres (YOHT) absorbise deja ATG (Alliance Tire Group) în 2016.

Trelleborg este una dintre cele mai de succes companii din sectorul off-road în ultimii 100 de ani și declară că a investit continuu în tehnologie. Peter Nilsson, președintele Trelleborg Wheel Systems este „încântat să se alăture unei companii lider precum Yokohama Rubber, care va continua să investească în viitor și să sprijine afacerea”.

Potrivit informațiilor existente, preluarea evaluată la 2,1 miliarde de dolari nu a fost încă validată de autoritățile competente. Un anunț oficial este deci așteptat pentru a doua jumătate a anului 2022. Trelleborg precizează că echipele sale vor rămâne pe deplin operaționale și vor continua să lucreze la dezvoltarea companiei până la definitivarea acordului.

Categorii blog