ARTICOL

APIA anunță că autorizarea la plata cererilor unice începe din 16 octombrie

Postat in 03.10.2018 - 09:45 | Categorie: Articole | Vizualizari: 1099

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a finalizat calendarul de plăți pentru plata subvențiilor aferente anului 2018. Conform APIA, autorizarea la plata în avans a cererilor unice va începe de pe 16 octombrie.

În cursul lunii septembrie, Petre Daea, i-a asigurat pe fermieri că vor primi subvențiile în data de 16 octombrie, în primul minut al zilei: „A fost un an bun şi un an care promite, pentru a avea şi la anul viitor ceea ce trebuie, pe data de 16 octombrie, în primul minut al zilei, în primul minut al datei respective, la cumpăna nopţii, vor fi primite subvenţiile ca şi anul trecut” a declarat ministrul Agriculturii.

Agricultorii vor primi la avans 70% din plățile directe pe suprafață. Sumele alocate pentru un hectar variază între 116€ și 165€, în funcție de schemele de plăți. Schemele de plată pe 2018 sunt: schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru înverzire, sprijinul pentru tinerii fermieri și schema de sprijin cuplat pentru ovine și caprine.

Fermierii vor primi și 85% din plățile compensatorii aferente măsurilor de dezvoltare rurală, agricultură eco, agro-mediu, respectiv pentru zonele defavorizate, a mai anunțat APIA. Plățile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

Sursa: Agrotrend

Categorii blog