BLOG

17 noiembrie: o nouă bornă în evoluția încălzirii globale

Postat in 30.11.2023 - 08:45 | Categorie: Articole

Pragul simbolic de creștere de +2°C a temperaturilor față de nivelurile erei preindustriale (1850-1900) a fost depășit pentru prima dată pe 17 noiembrie 2023, anunță AFP. Astfel, potrivit Samantha Burgess, director adjunct la Serviciul de Schimbări Climatice Copernicus (Programul Uniunii Europene de Observare a Pământului), această depășire s-a ridicat la +2,0°C în data de 17 noiembrie 2023. „Este vorba despre prima zi în care temperatura globală a depășit cu peste 2°C nivelurile preindustriale”, a subliniat ea. Aceste date provin din așa-numitul set de date Copernicus „ERA5” care măsoară lumea din anii 1940 până în prezent.

Citeste mai mult

Syngenta a lansat oficial A.I.R., cea mai nouă tehnologie pentru floarea-soarelui

Postat in 27.11.2023 - 08:09 | Categorie: Articole

În prezența a peste 500 de fermieri și parteneri, Syngenta a lansat oficial, marți, 14 noiembrie, la Clubul Face din București, noua tehnologie A.I.R.™, cea mai avansată tehnologie cu toleranță la erbicid pentru cultura de floarea-soarelui. Gazdele evenimentului Cătălin Striblea și Robotul Titan au coordonat desfășurarea întregii conferințe, iar la sfârșitul conferinței, cei prezenți au putut interacționa cu Robotul Titan și au experimentat lumea captivantă a tehnologiei. Specialiștii Syngenta au prezentat motivația care a stat la baza dezvoltării tehnologiei A.I.R.™, pornind de la provocările curente ale fermierilor și cu accent pe flexibilitatea adusă de noua tehnologie.

Citeste mai mult

Ucraina nu și-a suspendat exporturile de la Marea Neagră

Postat in 31.10.2023 - 12:51 | Categorie: Articole

Ucraina ar fi suspendat exporturile de produse agricole din porturile sale de la Marea Neagră din cauza prezenței avioanelor militare rusești în zonă și a riscului de explozii de mine, a anunțat firma de consultanță Barva Invest, din Kiev, știre preluată și de agenția Reuters pe 26 octombrie. „Am dori să vă informăm cu privire la suspendarea temporară a traficului de nave către și dinspre (porturi). Actuala interdicție este în vigoare pe 26 octombrie, dar este posibil ca ea să fie extinsă”, a declarat compania de consultanță pe canalul său de Telegram. Cu această suspendare, „costurile de transport și de asigurare vor crește exponențial”, prezice comerciantul SwitterTN pe X (ex-Twitter). Pe piața europeană, informațiile de joia trecută au determinat o ușoară creștere a prețurilor cerealelor. În jurul orei 13.00, pe Euronext grâul scadent în decembrie 2023 a crescut cu 1,25 EUR/t, la 233,25 EUR/t.

Citeste mai mult

Categorii blog